dissabte, 30 de desembre del 2023

6 estadis

Bon dia a tots i a totes, som la Joana i el Rubén i avui parlarem sobre Lawrence Kohlberg i els 6 estats de desenvolupament moral.

Els 6 estadis

Nivell 1: preconvencional:

Etapa 1: Orientació al càstig i l'obediència - El comportament moral es guia per evitar el càstig.

Etapa 2: Orientació a l'individualisme i intercanvi - La presa de decisions es basa en la reciprocitat i l'interès propi.


Nivell 2: Convencional:

Etapa 3: Orientació a l'aprovació social - Les decisions es prenen amb l'objectiu de guanyar-se l'aprovació dels altres.

Etapa 4: Orientació a l'autoritat i al manteniment de l'ordre - Se segueix l'autoritat i les regles socials.


Nivell 3: Postconvencional:

Etapa 5: Orientació al contracte social i drets individuals - Les decisions es prenen sobre la base de principis ètics i drets fonamentals.

Etapa 6: Orientació als principis ètics universals - Les decisions es prenen d'acord amb principis ètics universals, fins i tot si entren en conflicte amb les lleis i normes socials.


És important destacar que la major part dels humans estem en un nivell convencional, altres estan en un nivell preconvencional i molt poca gent estan en el nivell postconvencional. No tots els nivells són el mateix, hi han classes












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ser voluntari - Càritas

CÀRITAS VOLUNTARIAT El voluntariat trascendeix barreres, connecta cors disposats a ajudar amb aquells que necessiten suport. En aquest senti...